Home 

Wie wij zijn
Missie
Visie
Doelstellingen
Doelgroep
Werkterrein
Diensten
Projecten
Galerie
Contact

Links

 


Wie wij zijn

Rhamma-Ah Stichting is na anderhalf jaar intensieve voorbereiding opgericht op 8 september 2004. De organisatie is in de pioniersfase. De organisatie gaat de uitdaging aan om zich de komende jaren verder op te bouwen. Dit zal Rhamma-Ah doen door hard  werken en leren. Door verantwoordelijkheid te nemen voor kwaliteit en een sterk wijgevoel.

De benaming Rhamma-Ah voor onze organisatie heeft verschillende diepere betekenissen en geeft uiting aan de inspiratiebron en de gedrevenheid van de Antilliaanse initiatiefneemster drs. Soraima Martina-Stroop.

De naam Rhamma-Ah of op zijn Papiaments uitgesproken “Rama” is een woordspeling tussen twee namen van God in het Hebreeuws: Jehova Shamma ( de Heer is hier) en Jehova Ra-Ah (de Heer is mijn herder). Verder betekent Rhamma-Ah (Rama) in het Papiaments: Groei en Bloei, Bescherming en Beschutting. 

De motivatie tot het oprichten van de stichting is geweest, de kracht van het eigen geloof en de zorg voor de medemens. Rhamma-Ah is geboren uit de drang en noodzaak om de mede-Antilliaanse gezinnen te helpen.  Daarbij is zij gericht op coaching, ontplooiing en begeleiding van gezinnen in de Nederlandse samenleving. Soraima Martina, Ruth Hofman en Sherry Theodora, hebben Rhamma-Ah Stichting down-up, in nauwe samenwerking met de doelgroep, opgericht.

De initiatiefneemster, heeft  zich  gedurende de voorbereidingsfase gespecialiseerd in het werken met kinderen en adolescenten die seksueel misbruik zijn en hun ouders. Zij heeft verschillende lifeskills trainingen gevolgd.